Låne · April 20, 2021

Kan man søke lån på dagen?

Det er ikke alltid vi er helt forberedt på hvilke utgifter vi har hver måned. Mange er forutsigbare nok, men plutselig må bilen repareres, eller kanskje toalettet byttes. Ofte kan vi finne måter å utsette betalingen på om vi ikke har pengene, men ikke alltid. Av og til er vi avhengig av å få penger raskt, med få alternativ til hvordan. For noen blir da såkalte ‘lån på dagen’ svaret.

Får jeg faktisk pengene samme dag?

Når man søker på nettet finner man flere tilbydere som viser til at du kan få lån utbetalt på dagen. Det de da mener er at du får svar på lånesøknaden innen et døgn. Her kan det variere en del etter tilbyder og størrelse på lånesum. I noen tilfeller kan man få svar etter noen minutter. Det er ikke mulig å garantere at du får pengene samme dag. Du kan være heldig, men det er vanlig at det tar 1-2 virkedager før pengene er på konto.

Denne type lån kalles ofte smålån. Dette er en type forbrukslån med lavere lånesummer. Slike smålån er ofte svært dyre, med høy rentesats. Det er derfor viktig å vurdere grundig alternativ før man søker om denne type lån.

Hvordan søker jeg?

Det er mange tilbydere der ute, og store forskjeller på hvilke betingelser du kan få. Totalkostnaden på lånet du trenger kan derfor bli svært forskjellig alt etter hvem som gir lånet. Da kan det være lurt å bruke en låneagent som søker på mange ulike lån og sammenligner for deg. For å få godkjent lånesøknad må du bestå en kredittvurdering. Har du betalingsanmerkning kan dette gjøre at du får avslag på lånet.

Du søker lettest på nettet. Du fyller ut et enkelt skjema med informasjonen din og ønsket lånesum. Pass da på å ikke søke om mer enn du har behov for der og da. For utgifter som kan vente vil andre låneformer være billigere. For at tilbyder skal kunne samle inn relevant informasjon om lønn, gjeld og betalingsanmerkning bruker du BankID for å søke. På denne måten går prosessen raskere og enklere.

Når du får tilbud, er det viktig å ikke bare se på hvilken rentesats du får. Gebyrkostnader kommer i tillegg, og kan variere stort mellom ulike tilbydere. Vurder alltid hva lånet vil koste deg totalt, og om du har råd til månedsbetalingene.

Siste vurderinger

Smålån er en av de dyreste låneformene. Søk derfor bare ved behov, og pass på å betale tilbake lånet så raskt som du har mulighet. Over tid kan de bli svært kostbare.

https://www.ferratum.no/eident/login